مقدمه:
در سال های اخیر جهت جلوگیری از انتقال عوامل باکتریایی استفاده از مواد ضدمیکروبی با اثر کوتاه مدت و درازمدت در ساخت و تکمیل الیاف اقدامات بسیار زیادی صورت گرفته است. مواد ضدباکتریایی به واسطه ویژگی های آنها جهت ضدعفونی در مراکز درمانی و اماکن عمومی و همچنین برای مصارف خانگی و صنعتی به کار میروند. در این تحقیق از این مواد جهت ضدباکتری نمودن الیاف و تاثیر آن روی کالاهای پشمی مورد بررسی قرار گرفته است.باکتریها و میکروبها برای چندین قرن باعث ایجاد بیماری شدهاند، تولید ترکیبات ضدمیکروبی برای استفاده روزمره طی چند سال گذشته افزایش یافته استو با توسعه پاک کننده، صابون های ضدمیکروبی، خمیردندان ها، اسباب بازی ها و البسه همگام بوده است.
خصوصیات ذاتی الیاف محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیزم ها است و وجود رطوبت و حرارت محیط را مناسب تر می کند. عفونت ناشی از میکروب ها باعث ایجاد بوی بد در کالاهای نساجی، فساد و پوسیدگی آن ها میشود. باتوجه به اینکه کالاهای نساجی در تماس مستقیم با پوست بدن قرار دارند مناسبترین شرایط جهت رشد و فعالیت میکروارگانیزم ها مخصوصاً باکتری ها و قارچ ها را فراهم می آورند. در اثر رشد میکروارگانیزم ها روی کالاهای نساجی سه مشکل عمده به وجود می آید:
1. به خطر افتادن سلامت انسان
2. تخریب کالا
3. ایجاد بوی بد در اثر فعالیت باکتریها در محیطهای گرم و مرطوب مانند داخل کفش، چکمه، حوله ها و غیره.
مولکول های فراری مانند دی کربوکسیلیک اسید آلی و آلدئیدها، ناشی از عرق بدن تولید می شوند که عامل بوی بد می باشند. با توجه به مشکلات یاد شده انجام تکمیل ضدمیکروبی ضرورت دارد.کالاهای نساجی قسمت قابل توجهی از محیط زندگی انسانها را پشش می دهند، لباس، رختخواب، فرش، حوله مثال هایی از این کالاهای نساجی هستند . یکی از معمولی ترین راههای مورد استفاده برای جلوگیری از رشد و فعالیت باکتریهای مضر و ناخوشایند، ضدعفونی کردن از طریق شستشو در درجه حرارت بالا است. مطالعات نشان داده است که معمولاً میکروارگانیزم های مضر در پارچههای آلوده توسط شست وشوی مکرر و ضدعفونی کردن کالا به طور کامل از بین نمیروند و بهترین راه مقابله با آنها میتواند تکمیل ضدمیکروبی باشد.

فهرست مطالب

چکیده …………………………………………………………………………………………………………………………1

مقدمه …………………………………………………………………………………………………………………………2

برای دانلود رایگان قسمت های بیشتراز فایل به انتهای مطلب مراجعه کنید

فصل اول : کلیات

باکتریها و میکروب ها برای چندین قرن باعث ایجاد بیماری شدهاند. برای جلوگیری از به خطر افتادن سلامت انسان، تخریب کالا و ایجاد بوی بد وجهت ضدباکتری نمودن کالاهای پشمی از مواد فوق استفاده شده است:5نوع دندانه زاج سبز، زاج سفید ، کات کبوت یا سولفات مس ، سولفات آهن ، کلرید قلع و دو نوع رنگزا (حنا ، پوست گردو) و همچنین 3 نوع اسید مختلف ( استیک ، سیتریک، لاکتیک) .
1-2-پشینه تحقیق:
در زمینه تکمیل ضد میکروبی تحقیقاتی توسط) Chabrek and ، (1997) Bell 1951) )J.Wu G.Q.Chen،(2000) Q.L.Fen ،Martell٢٠٠٠)، صورت گرفته است و مشخص شده که اسید سیتریک، نیترات نقره و سولفات مس از خواص ضدمیکروبی خوب برخوردار هستند. اما در زمینه تکمیل ضد میکروبی کالای پشمی دندانه شده و رنگرزی شده با رنگزاهای (حنا ، پوست گردو) تحقیقاتی صورت نگرفته است.

1-3-روش کار و تحقیق:
در این پروژه تکمیل ضد میکروبی کالای پشمی توسط 5 نوع دندانه زاج سبز، زاج سفید ، کات کبوت یا سولفات مس ، سولفات آهن ، کلرید قلع و دو نوع رنگزای حنا و پوست گردو و همچنین 3 نوع اسید مختلف (استیک ، سیتریک، لاکتیک) در برابر 3 نوع باکتری مختلف اشریشیاکولی (g-) ، اورئوس (g+) و پسودوموناس (g-) مورد بررسی قرار گرفته است.

1-1- هدف تحقیق …………………………………………………………………………………………………………….4
1-2- پیشینه تحقیق ……………………………………………………………………………………………………………4
1-3- روش کار و تحقیق …………………………………………………………………………………………………………4

گیاه حنا

گیاه حنا

فصل دوم : مروری بر مقالات

میکروبیولوژی، علم مطالعه میکروارگانیسمها است. این واژه از سه ریشه:
میکرو1(کوچک)، بیو2 (جاندار) و لوژی3(شناسایی) گرفته شده است. شاخه های متعددی از این علم جدا شده است: باکتری شناسی، ویروسشناسی، قارچ شناسی، انگلشناسی و حتی ایمونولوژی[1] .
2-2-تاریخچه :
اعتقاد مردمان قدیم بر این بود که بیماریهای انسان، مجازاتهایی است که از طرف خدایان تعیین می شود. نظریات دانشمندان قدیم نیز آب و رنگ فلسفی داشت و در ارتباط با حیات موجودات زنده، نظریه تولید خودبخودی مطرح بود.در سال 1596 میلادی، فراکاستوریوس4 نظریه جرم بیماری ها5 را توصیف کرد. براساس این نظریه، عامل بیماری ها موجودات بسیار ریزی بودند که با چشم دیده نمی شدند اما از یک شخص مبتلا به شخص دیگر، منتقل شده و موجب ابتلای به بیماری مشابهی می شدند[1] .در سال 1650، لیون هوک 6 عدسی های شیشه ای را ساخت که می توانستند اجسام را بزرگ کنند. به این ترتیب او تعداد زیادی از باکتری ها، تک یاخته ها، انگلها، قارچ های رشته ای و مخمرها را مشاهده و گزارش کرد .در سال 1796، ادوارد جنر7 پدیده واریولاسیون8 را کشف کرد. در آن زمان، اپیدمیبیماری آبله در کشورهای اروپایی و به ویژه انگلستان موجب مرگ و میر زیادی می شد. او مشاهده کرد که کسانی که در تماس شغلی با حیوانات اهلی به ویژه گاو هستند مبتلا به فرمی از بیماری های آبله می شوند که به صورت خفیف است و موجب مرگ مبتلایان نمی شود لذا ترشحات زخم یک شخص مبتلا به آبله گاوی را از طریق چند خراش پوستی بر روی بازوی یک پسر بچه تلقیح کرد و متوجه شد که این بچه به فرم شدید آبله انسانی مبتلا نمی شود. به این ترتیب، پدیده واریولاسیون شناسایی شد که در سالیان بعد به صورت واکسیناسیون تغییر نام یافت[1] .در سال 1895، پاستور9 فلاسک هایی حاوی آبگوشت که لولهای شبیه به گردن غاز داشتند را حرارت داده و از رشد عوامل زنده جلوگیری کرد. هوایی که حاوی میکروارگانیسم ها بود در گردن غاز به دام می افتاد و موجب آلودگی محتویات داخل فلاسک نمی شد. به این ترتیب او نظریه تولید خودبخودی را رد کرد. شناخت تخمیر الکلی مربوط به پاستور است وی متوجه شد که تخمیر انگور توسط برخی از باکتری های معین با کیفیت بهتری انجام می شود و شراب های خوب در خمره هایی است که بعضی از انواع خاص مخمرها در آن وجود دارد لذا از محتویات موجود در خمره های سالم استفاده نمود و پیشرفت عمده ای را در صنعت شراب سازی ایجاد کرد[1].به این ترتیب که محتویات خمره هایی که شراب های نامطلوبی داشتند را حرارت داده و میکروارگانیسم های داخل آنها را نابود کرده سپس از محتویات شراب هایسالم به داخل این خمره ها منتقل کرد. ساختن واکسن های سیاه زخم، هاری و وبای مرغها نیز مربوط به پاستور است . او باکتری های مولد سیاه زخم را به طور مکرر کشت داد و متوجه شد که به این ترتیب عامل بیماریزا قدرت بروز بیماری را از دست می دهد و یا اینکه موجب شکل خفیف بیماری می شود اما سیستم ایمنی شخص را تحریک می کند و در مقابل تماس های بعدی و فرم شدید بیماری، مصونیت ایجاد می کند. در مطالعاتی که بر روی بیماری هاری داشت متوجه شد که محتویات خشک شده مایع مغزی نخاعی از بیمارانی که بر اثر هاری جان خود را از د ست داده بودند نیز در تزریق به داوطلبان موجب مصونیت در برابر ویروس هاری می شود[1].در سال 1861 ، سملوایز10 وسایلی که برای زایمان زنان استفاده می شد را ضد عفونی کرد. به این ترتیب از بروز عفونت های بعد از زایمان یا تب نفاسی جلوگیری نمود ومیزان مرگ و میر نوزادان را به طور قابل توجهی کاهش داد.در سال 1870، جوزف لیستر11 اسپری های فنل را برای ضد عفونی کردن اتاق جراحی استفاده کرد و ارزش آن را در کاهش عفونت های بعد از جراحی نشان داد.در سال 1892، ایوانووسکی12 متوجه شد که حتی در زمانی که سوسپانسیون حاوی برگ های آلوده تنباکو از فیلترهای باکتری عبور داده می شد می توانست بیماری را منتقل کند. این تحقیقات، زمینه شناخت ویروس ها را فراهم نمود[1].در سال 1900، کخ13 از اشک چشم برای کشت و تکثیر سیاه زخم استفاده کرد. سپس ژلاتین و پپتون را مورد استفاده قرار داد. از آنجایی که ژلاتین در دماهای بالاتر از Cْ30 به صورت مایع در میآمد و بسیاری از باکتریها در حرارت Cْ37 رشدبهتری داشتند بنابراین استفاده از آگار (عصاره جلبک سبز دریایی) را جایگزین ژلاتینکرد[1].
2-1- مقدمه و تاریخچه باکتریها ……………………………………………………….و…………………………………..6
2-2- تاریخچه ………………………………………………………………………………………………………………….6
2-3- طبقه بندی ……………………………………………………………………………………………………………..9
2-4- سلول های موجودات زنده …………………………………………………………………………………………….10
2-5- تقسیم بندی و نامگذاری باکتریها ………………………………………………………………………………………10
2-6- کلونی باکتری ها ………………………………………………………………………………………………………12
2-7- رنگ آمیزی …………………………………………………………………………………………………………….14
2-7-1- انواع رنگ آمیزی ……………………………………………………………………………………………………14
2-7-2- اهداف رنگ آمیزی گرم …………………………………………………………………………………………….15
2-7-3- رنگ آمیزی گرم ………………………………………………………………………………………………………16
2-8- شکل و ساختمان باکتری ………………………………………………………………………………………………18
2-9- پوشش سلولی باکتری ها……………………………………………………………………………………………..20
2-9-1- پوشش سلولی باکتری های گرم مثبت ……………………………………………………………………………22
2-9-2- پوشش سلولی باکتری های گرم منفی ……………………………………………………………………………22
2-10- روشهای فیزیکی برای از بین بردن باکتریها …………………………………………………………………………..23
2-11- روشهای شیمیایی برای از بین بردن باکتری ها ……………………………………………………………………..25
2-12- اشریشیاکولی و برخی اعضاء این خانواده …………………………………………………………………………..28
2-12-1 خصوصیات کلی ………………………………………………………………………………………………………28
2-12-2- صفات کشت ………………………………………………………………………………………………………..28
2-12-3- اپیدمیولوژی و علائم بالینی ………………………………………………………………………………………..29
2-12-4- تشخیص …………………………………………………………………………………………………………….30
2-12-5- درمان ……………………………………………………………………………………………………………….30
2-13- میکروکوکاسیه ………………………………………………………………………………………………………..31
2-13-1- تست کاتالاز ………………………………………………………………………………………………………..31
2-13-3- وجه افتراق تشخیصی بین گونه های جنس استافیلوکک ……………………………………………………32
2-14- پسودوموناس ……………………………………………………………………………………………………….33
2-14-1- خصوصیات کلی …………………………………………………………………………………………………33
2-14-2- طبقه بندی ……………………………………………………………………………………………………….33
2-14-3- صفات کشت ……………………………………………………………………………………………………..34
2-14-4 صفات بیوشیمایی ………………………………………………………………………………………………….34
2-14-5- اپیدمیولوژی و علائم بالینی ………………………………………………………………………………………35
2-14-6- تشخیص ……………………………………………………………………………………………………………36
2-14-7- درمان ………………………………………………………………………………………………………………37
2-14-8- پیشگیری …………………………………………………………………………………………………………..37
2-15- آزمایشهای میکروبی ………………………………………………………………………………………………..37
2-15-2- وسایل کشت ……………………………………………………………………………………………………..39
2-15-3- انواع محیط کشت…………………………………………………………………………………………………39
2-15-4- شرایط انجام کشت ……………………………………………………………………………………………….41
2-15-5- طرز تهیه یک محیط کشت ………………………………………………………………………………………..41
2-16- روشهای کشت در میکروب شناسی ……………………………………………………………………………….44
2-16-1- روش کشت پاششی ………………………………………………………………………………………………44
2-16-2- روش کشت فیلترغشایی ………………………………………………………………………………………….45
2-16-3- شمارش باکتری ها در روش کشت پاششی ……………………………………………………………………45
2-17- آشنایی یا وسایل کار در بخش میکروب شناسی ………………………………………………………………….46
2-17-1- وسایل کشت و برداشت میکروب ………………………………………………………………………………..46
2-17-2- ظروف محیط کشت باکتری ……………………………………………………………………………………..48
2-17-3- دستگاههای مورد استفاده در میکروب شناسی ……………………………………………………………..49
2-18- الیاف پروتئینی ……………………………………………………………………………………………………..52
2-18-1- ساختمان لیف پشم ……………………………………………………………………………………………..53
2-19- فعالیت ضد میکروبی پارچه پشمی ………………………………………………………………………………..54
2-19-1- تست ضد میکروبی پارچه پشمی ………………………………………………………………………………55
2-20- رنگزاهای طبیعی …………………………………………………………………………………………………..58
2-20-1- مواد رنگزای نباتی ………………………………………………………………………………………………59
2-20-2- مواد رنگزای حیوانی …………………………………………………………………………………………….59
2-20-3- مواد رنگزای معدنی ……………………………………………………………………………………………..60
2-20-4- رنگزاهای طبیعی رایج …………………………………………………………………………………………..60
2-21- دندانه ها …………………………………………………………………………………………………………….61
2-21-1- دندانه های نباتی …………………………………………………………………………………………………62
2-21-2- دندانه های معدنی ………………………………………………………………………………………………..63
2-21-3- زاج سبز یا سولفات آهن ………………………………………………………………………………………….64
2-21-4- کات کبود یا سولفات مس …………………………………………………………………………………………64
2-21-5- قلع ………………………………………………………………………………………………………………….65
2-21-6- نیترات نقره …………………………………………………………………………………………………………65
2-22- اسید استیک ………………………………………………………………………………………………………….66
2-23- اسید سیتریک ……………………………………………………………………………………………………….66
2-24- اسید لاکتیک …………………………………………………………………………………………………………66
2-25- مشخصات گیاه گردو ……………………………………………………………………………………………….67
2-25-1- ترکیبات شیمیایی …………………………………………………………………………………………………68
2-25-2- پوست گردو …………………………………………………………………………………………………………70
2-26-1- حنا ………………………………………………………………………………………………………………….72
2-26-2-ترکیبات شیمیایی ……………………………………………………………………………………………………73
2-27- بررسی برخی رنگزاهای طبیعی فعال در مقابل میکروب ……………………………………………………………79
2-28- روشهای رنگرزی با خاصیت آنتی باکتری کردن الیاف پشم ………………………………………………………..80

گیاه حنا : گل کامل- برش قائم آن- کاسه گل

گیاه حنا : گل کامل- برش قائم آن- کاسه گل

فصل سوم : مواد و روشها

با توجه به اینکه برخی از مواد باکتری استاتیک می باشند به این معنا که جلوی رشد باکتری را می گیرند اما خود باکتری را از بین نمی برند. اسید استیک نیز یک ماده باکتری استاتیک می باشد که باعث می شود رشد باکتریها کاهش یابد یا متوقف شود[13]. بنابراین در مواد غذایی که به مدت طولانی انبار می شوند مورد استفاده قرار می گیرند. البته طبق مطالعات دانشمندان اسید لاکتیک و اسید کلریدریک نیز دارای خاصیت نفوذپذیری روی باکتری می باشند[13]. طبق نتایج آزمایش انجام شده اسید سیتریک مقاومت ضد میکروبی بیشتری از اسید لاکتیک روی کالای پشمی در برابر سه میکروب متفاوت از خود نشان می دهد ترتیب اثر ضدمیکروبی اسیدهای مختلف عبارتند از : اسید استیک > اسید لاکتیک > اسید سیتریک درمرحله بعد کالای پشمی با 5 دندانه و با درصدهای مختلف در 5-5/4 = pH توسط 3 نوع اسید استیک، اسید سیتریک و اسید لاکتیک عمل شده خاصیت ضد میکروبی مورد بررسی قرار گرفته است .جدول4 دندانه های مورد استفاده و غلظت آنها را بر روی کالای پشمی را نشان می دهد :

3-1- مواد و لوازم مورد نیاز …………………………………………………………………………………………………..85
3-2- آماده سازی کالای پشمی ……………………………………………………………………………………………..86
3-3- آزمایش A : دندانه دادن کالای پشمی …………………………………………………………………………………86
3-4- تهیه محلول غلیظ رنگ …………………………………………………………………………………………………..95
3-5- تهیه سرم فیزیولوژی ……………………………………………………………………………………………………95
3-6- تهیه پلیت …………………………………………………………………………………………………………………..96
3-7- آزمایش B : بررسی خواص ضد میکروبی کالای پشمی دندانه دار و رنگ شده………………………………………96.

:26رشد باکتری ای. کولی روی پارچه پشمی دانه شده با %30 Al2(SO4)3در حضور اسید حنا سیتریک و

:26رشد باکتری ای. کولی روی پارچه پشمی دانه شده با %30 Al2(SO4)3در حضور اسیدحناسیتریک

فصل چهارم : نتایج

4-1- بررسی اثر ضد میکروبی پارچه خام و بررسی خاصیت آنتی باکتریال پارچه پشمی با دندانه سولفات آلومینیوم با درصدهای مختلف دندانه و رنگرزی شده با حنا و پوست گردو …………………………………………………………………………..98
4-1-1- بررسی خاصیت آنتی باکتریال پارچه پشمی با دندانه 3(4Al2(So در برابر باکتری
98………………………………………………………………………………………………………………………………. 98
4-1-2- برسی خاصیت آنتی باکتریال پشمی دندانه شده با 3(4Al2(So در برابر باکتری اورئوس …………………………………………………………………………………………………………………………………..102
4-1-3- بررسی خاصیت آنتی باکتریال پشمی دندانه شده با 3(4Al2(So در برابر باکتری پسودوموناس …………………………………………………………………………………………………………………………………..104
4-2- بررسی خاصیت آنتی باکتریال پارچه پشمی با دندانه نیترات نقره 20% و رنگرزی شده با حنا و پوست گردو و عمل شده با سه نوع اسید مختلف در برابر سه نوع باکتری …………………………………………………………………………..113

-2-1- بررسی خاصیت آنتی باکتریال پارچه پشمی با دندانه نیترات نقره در برابر باکتری 113……………………………………………………………………………………………………………………………..ا. 113

4-2-2- برسی خاصیت آنتی باکتریال پشمی دندانه شده با نیترات نقره در برابر باکتری اورئوس …………………………114
4-2-3- بررسی خاصیت آنتی باکتریال پشمی دندانه شده با نیترات نقره در برابر باکتری پسودوموناس …………………..116
4-3- بررسی خاصیت آنتی باکتریال پارچه پشمی با دندانه سولفات مس با درصدهای 20% و 10% و رنگرزی شده با حنا و پوست گردو و عمل شده با سه نوع اسید مختلف در برابر سه نوع با کتری مختلف ………………………………………118
4-3-1- بررسی خاصیت آنتی باکتریال پارچه پشمی با دندانه سولفات مس در برابر باکتری 118……………………….ا. 118
4-3-2- برسی خاصیت آنتی باکتریال پشمی دندانه شده با سولفات مس در برابر باکتری ا………………………………..120
4-3-3- بررسی خاصیت آنتی باکتریال پشمی دندانه شده با سولفات مس در برابر باکتری پسودومون…………………..121
4-4- بررسی خاصیت انتی باکتریال پارچه پشمی با دندانه کلرید قلع و رنگرزی شده با حنا و پوست گردو و عمل شده با سه نوع اسید مختلف در برابر سه نوع باکتری مختلف………………………………………………………………………………………..124

4-5- بررسی خاصیت آنتی باکتریال پارچه پشمی با دندانه سولفات آهن و رنگرزی شده با حنا و پوست گردو و عمل شده با سه نوع اسید مختلف در برابر سه نوع باکتری مختلف ………………………………………………………………………………….128

4-6- بررسی خاصیت آنتی باکتریال پارچه پشمی بدون دندانه و رنگرزی شده با حنا و گردو و پارچه دندانه دار شده با نیترات نقره در دماهای مختلف و رنگرزی شده با حنا و گردو و پارچه خام در برابر 3 نوع باکتری مختلف …………………………………133
4-7- نتیجه گیری …………………………………………………………………………………………………………………….139

برای دانلود رایگان قسمت های بیشتراز فایل به انتهای مطلب مراجعه کنید

فهرست جدولها:

جدول(1) طیف ماوراء بنفش- مرئی و مناطق جذب پوست گردو…………………………………………………………… صفحه71

جدول (2)مقاومت برخی رنگهای طبیعی در برابر مقداری از میکروبها……………………………………………………… صفحه 83

جدول(3) اثر آنتی باکتریال اسیدهای مختلف روی پارچه پشمی بدون دندانه……………………………………………… صفحه88

جدول (4)دندانه های مورد استفاده و غلظت آنها روی کالای پشمی……………………………………………………………… 89

جدول (5) نتایج آزمایشات آنتی باکتریال پارچه پشمی دندانه دار شده با 3(4Al2(SO 30% و رنگرزی شده با حنا و پوست گردو ……………………………………………………………………………………………………………………………………. صفحه 107
جدول (6) نتایج آزمایشات آنتی باکتریال پارچه پشمی دندانه دار شده با 3(4Al2(SO 20% و رنگرزی شده با حنا و پوست گردو …………………………………………………………………………………………………………………………………….. صفحه 112
جدول (7) نتایج آزمایشات آنتی باکتریال پارچه پشمی دندانه دار شده با (3Ag(NO 20% و رنگرزی شده با حنا و پوست گردو …………………………………………………………………………………………………………………………………….. صفحه 117

جدول (8) نتایج آزمایشات آنتی باکتریال پارچه پشمی دندانه دار شده با (4Cu(SO 20% و رنگرزی شده 123 با حنا و پوست گردو ……………………………………………………………………………………………………………………………….. صفحه123
جدول (9) نتایج آزمایشات آنتی باکتریال پارچه پشمی دندانه دار شده با (4Cu(SO 10% و رنگرزی شدهبا حنا و پوست گردو ………………………………………………………………………………………………………………………………………. صفحه 124
جدول (10) نتایج آزمایشات آنتی باکتریال پارچه پشمی دندانه دار شده با 2SnCl 5% و رنگرزی شده با حنا و پوست گردو …………………………………………………………………………………………………………………………………… صفحه 128

جدول (11) نتایج آزمایشات آنتی باکتریال پارچه پشمی دندانه دار شده با 3(4Fe(SO 10% و رنگرزی شده با حنا و پوست گردو …………………………………………………………………………………………………………………………………… صفحه 132

جدول (12) پارچه پشمی دندانه شده با نیترات نقره 20% و رنگرزی شده با حنا و گردو در دمای 60 درجه سانتیگراد و پارچه های بدون دندانه و رنگرزی شده با حنا و گردو………………………………………………………………………………. صفحه 136
جدول (13) خلاصه نتایج آزمایش میکروبی در نمونه مختلف پشمی ……….…………………….………………………… صفحه144

فهرست شکلها:

شکل 1-نمای شماتیکی از رنگ آمیزی گرم …..…………………..……………………………………………………………صفحه17

شکل2- مورفولوژی باکتریها…..…………..………….………………………………..……………………………………….… صفحه19

شکل3-پوشش سلولی باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی …..………………………………………………………………صفحه20

شکل 4-نمای شماتیکی از جزئیات ساختمانی باکتریها …..……..…………..……………………………………………… صفحه21

شکل 5-نمای شماتیکی از شباهتها و تفاوتهای پوشش سلولی باکتریها …..…….……………………………………… صفحه21

شکل 6-پوشش سلولی باکتریهای گرم منفی …..…………….…………….………………………………………….………صفحه 23

شکل 7-اتم کربن آلفا در اسید آمینه های حاصل از پروتئین …..…….………..…………………………………..………… صفحه52
شکل9- ارتباط فعالیت ضد میکروبی و ارزش K/S در برابر باکترهای S-aureus,E-Coli………………………………..…… صفحه57

شکل01-رنگینه زرد جاگلون …………………….………..……………………………………..………………………………..……صفحه70

شکل 11-طیف ماوراء بنفش- مرئی رنگینه پوست گردو ………………….…………………………………………….…………صفحه71

شکل21- ماده رنگینه لاوسون ………………..……….………………………………………………………………………………صفحه 74

شکل 31-گیاه حنا ………………..…………………………………………………………………………………………..………… صفحه75
شکل 41-گیاه حنا : گل کامل- برش قائم آن- کاسه گل …………….……..………………………..………………..……… صفحه78
شکل 51- فعالیت ضد میکروبی رنگزای Quercus infectoria در برابر برخی میکروبها…..………………………………… صفحه84

شکل 61- فعالیت ضدمیکروبی رنگزای Acaciacuiechu در برابر برخی میکروبها ….…………………………………..…… صفحه84

شکل 71- نمونه های عمل شده با درصدهای متفاوت نیترات نقره و اسیدهای مختلف و همچنین نمونه های رنگرزی شده با حنا و پوست گردو .……………………….…….………………………………………………….……………………………………… صفحه90

شکل 81- نمونه های عمل شده با درصدهای متفاوت سولفات مس و اسیدهای مختلف و همچنین نمونه های رنگرزی شده با حنا و پوست گردو .…………..………………………………………………………………..…………………………….……… صفحه91

شکل 91- نمونه های عمل شده با درصدهای متفاوت کلرید قلع و اسیدهای مختلف و همچنین نمونه های رنگرزی شده با حنا و پوست گردو .………..…………..………..………………………………………………………..……………………………..… صفحه 92

شکل 02- نمونه های عمل شده با درصدهای متفاوت سولفات آهن و اسیدهای مختلف و همچنیننمونه های رنگرزی شده با حنا و پوست گردو .……………..……………………………………………………………….……………………………….…… صفحه 93
شکل 12- نمونه های عمل شده با درصدهای متفاوت سولفات آلومینیوم و اسیدهای مختلف و همچنین نمونه های رنگرزی شده با حنا و پوست گردو .……………..……………….…………………………………………………………………….…… صفحه 94
شکل 22-رشد باکتری ای-کولای روی پارچه خام .……………..…………..……………………………………………….…… صفحه 98

شکل 32- رشد باکتری ای-کولای روی پارچه دندانه دار شده با 3(4Al2(SO 30% در حضور اسید سیتریک ..……………………………..………………………………..……………………………….……………………………………..… صفحه 99
شکل 42- رشد باکتری ای-کولای روی پارچه دندانه دار شده با 3(4Al2(SO 30% در حضور اسید استیک .……………………………..…………………………………………………………………………………………………………… صفحه 99
شکل 52- رشد باکتری ای-کولای روی پارچه دندانه دار شده با 3(4Al2(SO 30% در حضور اسید لاکتیک ..……………………………..…………………………………………………………..…………………………………………..… صفحه 100
شکل 26- رشد باکتری ای-کولای روی پارچه دندانه دار شده با 3(4Al2(SO 30% در حضور اسید سیتریک و رنگ حنا..……………………………..……………………………..………………………………………………………………………… صفحه 100
شکل 72- رشد باکتری ای-کولای روی پارچه دندانه دار شده با 3(4Al2(SO 30% در حضور اسید سیتریک و پوست گردو..………………..…………………………….………………………………………………………………………………..…… صفحه 101
شکل 82-رشد باکتری اورئوس روی پارچه خام..…………………………………………………………………………..… صفحه 102

شکل 92- رشد باکتری اورئوس روی پارچه پشمی دندانه دار شده با 3(4Al2(SO 30% در حضور سیداستیک..………………..…………………………………………………………………………………………………….…… صفحه 103
شکل 03- رشد باکتری اورئوس روی پارچه پشمی دندانه دار شده با 3(4Al2(SO 30% در حضور اسید سیتریک..……………..……..…………………………………………………………………………………………………..…… صفحه 103
شکل 13- رشد باکتری اورئوس روی پارچه پشمی دندانه دار شده با 3(4Al2(SO 30% در حضور اسید لاکتیک ..………………..……..…………………………………………………………………………………………………………..… صفحه 103
شکل 32- رشد باکتری اورئوس روی پارچه پشمی دندانه دار شده با 3(4Al2(SO 30% در حضور اسید سیتریک و رنگ حنا ..…………..…………………………………..…………………………………………………………………………………… صفحه 103
شکل 33- رشد باکتری اورئوس روی پارچه پشمی دندانه دار شده با 3(4Al2(SO 30% در حضور اسید سیتریک و پوست گردو ..………………..………………………………………………………………………………………………………………… صفحه 104
شکل 43-رشد باکتری پسودوموناس روی پارچه خام..……………….……………………………………………………… صفحه 104

شکل 53- رشد باکتری پسودوموناس روی پارچه دندانه دار شده با 3(4Al2(SO 30% در حضور اسید استیک .………………..……………………………..……………..……………………………………………………………………….… صفحه 105
شکل 63- رشد باکتری پسودوموناس روی پارچه دندانه دار شده با 3(4Al2(SO 30% در حضور اسید لاکتیک ..………………..…………..……………………..………..…………………………..……………………………………..……… صفحه 105
شکل 73- رشد باکتری پسودوموناس روی پارچه دندانه دار شده با 3(4Al2(SO 30% در حضور اسید سیتریک ..………………..………………………………………..……………………………………………………………………..…… صفحه 106
شکل 83- رشد باکتری پسودوموناس روی پارچه دندانه دار شده با 3(4Al2(SO 30% در حضور اسید سیتریک و رنگ حنا ..………………..……………………………..……………………………………………….…… صفحه 106
شکل 93- رشد باکتری پسودوموناس روی پارچه دندانه دار شده با 3(4Al2(SO 30% در حضور اسید سیتریک و پوست گردو ..………………..……………..…………..……………………………………………………….… صفحه 107
شکل 04-رشد باکتری ای-کولای روی پارچه دندانه دار شده با 3(4Al2(SO 02% در حضور اسید یتریک..…………………………………….…………..………………………………..………… صفحه 108
شکل 14-رشد باکتری ای-کولای روی پارچه دندانه دار شده با 3(4Al2(SO 02%در حضور اسید استیک ..…………………………………………..………….……………………………………….…… صفحه 108
شکل 24- رشد باکتری ای-کولای روی پارچه دندانه دار شده با 3(4Al2(SO 02%در حضور اسید لاکتیک..………….……………………..…..…..…………………………………………….…… صفحه109
شکل 34-رشد باکتری ای-کولای روی پارچه دندانه دار شده با 3(4Al2(SO 02%در حضور اسید سیتریک و رنگ حنا ..………………………..…………….……..……………………………………………………… صفحه 109
شکل 44- رشد باکتری ای-کولای روی پارچه دندانه دار شده با 3(4Al2(SO 02%در حضور اسید سیتریک و پوست گردو ..……………………………………..……………………………………………………………..… صفحه 109
شکل 54- رشد باکتری اورئوس روی پارچه پشمی دندانه دار شده با 3(4Al2(SO 02%در حضور اسید سیتریک..………….…………………..………..……………………..…………………..……… صفحه 110
شکل 64- رشد باکتری اورئوس روی پارچه پشمی دندانه دار شده با 3(4Al2(SO 02%در حضور اسید استیک ..………………………………..………..……………….……………………………………..… صفحه110
شکل 74- رشد باکتری اورئوس روی پارچه پشمی دندانه دار شده با 3(4Al2(SO 02%در حضور اسید لاکتیک..…………….………………..………..……………………..…..………………………. صفحه 110
شکل 84- رشد باکتری اورئوس روی پارچه پشمی دندانه دار شده با 3(4Al2(SO 02%در حضور اسید سیتریک و رنگ حنا ..…………………..………..……………………..………………………………………….……… صفحه111
شکل 94- رشد باکتری اورئوس روی پارچه پشمی دندانه دار شده با 3(4Al2(SO 02%در حضور اسید سیتریک و پوست گردو ..………………..………..……………………..…..……………………………………………..… صفحه 111
شکل05- رشد باکتری ای-کولای روی پارچه دندانه دار شده با 3AgNO 20% در حضور اسید استیک ..…………………………………………..…………………………………………..……..…… صفحه 113
شکل 15- رشد باکتری ای-کولای روی پارچه دندانه دار شده با 3AgNO 20% در حضور اسید سیتریک..………………………………………..………………………………………………..… صفحه113
شکل 25- رشد باکتری ای-کولای روی پارچه دندانه دار شده با 3AgNO 20% در حضور اسید لاکتیک..………………….……………………..…………..……………………………………… صفحه114
شکل 35- رشد باکتری ای-کولای روی پارچه دندانه دار شده با 3AgNO 20% در حضور اسید سیتریک و رنگ حنا ..………………….…………………..…………………………………………………….……… صفحه 114
شکل 45- رشد باکتری ای-کولای روی پارچه دندانه دار شده با 3AgNO 20% در حضور اسید سیتریک و پوست گردو ..………………..………….………………………………………………………..……………… صفحه 114
شکل 55- رشد باکتری اورئوس روی پارچه پشمی دندانه دار شده با 3AgNO 20% در حضور اسید استیک ..………………………………..………………………….………………………………..……… صفحه115
شکل 65- رشد باکتری اورئوس روی پارچه پشمی دندانه دار شده با 3AgNO 20% در حضور اسید لاکتیک..………..……………………..………..……………………..…..……………………… صفحه 115
شکل 75- رشد باکتری اورئوس روی پارچه پشمی دندانه دار شده با 3AgNO 20% در حضور اسید سیتریک..………….…………………..………..……………………..…..……………………… صفحه 115
شکل 85- رشد باکتری اورئوس روی پارچه پشمی دندانه دار شده با 3AgNO 20% در حضور اسید سیتریک و رنگ حنا ..……….…………..………..……………………..…..…………………………………………… صفحه 115

شکل 95- رشد باکتری اورئوس روی پارچه پشمی دندانه دار شده با 3AgNO 20% در حضور اسید سیتریک و پوست گردو ..………………..………..……………………..…..……………………………………………..… صفحه 115
شکل 06- رشد باکتری پسودوموناس روی پارچه دندانه دار شده با 3AgNO 20% در حضور اسید استیک ..………………..……………………………………..…..……………………………………… صفحه 116
شکل 16- رشد باکتری پسودوموناس روی پارچه دندانه دار شده با 3AgNO 20% در حضور اسید لاکتیک ..………………..………………………………………..…………………………………..…… صفحه 116
شکل 26- رشد باکتری پسودوموناس روی پارچه دندانه دار شده با 3AgNO 20% در حضور اسید سیتریک ..………………..………………………………………..………………………………………… صفحه117
شکل 36- رشد باکتری پسودوموناس روی پارچه دندانه دار شده با 3AgNO 20% در حضور اسید سیتریک و رنگ حنا ..………….…………………………………..……….……………………………………….…… صفحه 117
شکل 46- رشد باکتری پسودوموناس روی پارچه دندانه دار شده با 3AgNO 20% در حضور اسید سیتریک و پوست گردو ..………………..………………..………..………………………………………………………… صفحه 117
شکل 56- رشد باکتری ای-کولای روی پارچه دندانه دار شده با (4Cu(SO 20% در حضور اسید استیک ..……….…………………………………..…………..……………………………….………… صفحه 119
شکل66- رشد باکتری ای-کولای روی پارچه دندانه دار شده با (4Cu(SO 20% در حضور اسید لاکتیک..…………………………………………..……………………….………………………. صفحه 119
شکل 76- رشد باکتری ای-کولای روی پارچه دندانه دار شده با (4Cu(SO 20% در حضور اسید سیتریک ..………………………………………..……………………….……………………………….… صفحه119
شکل 86- رشد باکتری ای-کولای روی پارچه دندانه دار شده با (4Cu(SO 20% در حضور اسید سیتریک و رنگ حنا ..……………………………..…………………………..………………………………………… صفحه 119
شکل 69- رشد باکتری ای-کولای روی پارچه دندانه دار شده با (4Cu(SO 20% در حضور اسید سیتریک و پوست گردو ..………………….………………..………………………………………………………………. صفحه 119
شکل 07- رشد باکتری اورئوس روی پارچه پشمی دندانه دار شده با (4Cu(SO 20% در حضور اسید استیک ..………………..…..…………………..……………………..…..………………………….…… صفحه120
شکل 17- رشد باکتری اورئوس روی پارچه پشمی دندانه دار شده با (4Cu(SO 20% در حضور اسید لاکتیک..………………………………………..……………………..…..…………………….… صفحه 120
شکل 27- رشد باکتری اورئوس روی پارچه پشمی دندانه دار شده با (4Cu(SO 20% در حضور اسید سیتریک ..………….…………………..………..……………………..…..……………………………… صفحه 120
شکل 37- رشد باکتری اورئوس روی پارچه پشمی دندانه دار شده با (4Cu(SO 20% در حضور اسید سیتریک و رنگ حنا ..…………….……..………..……………………..…..………………………………………….. صفحه 120
شکل 47- رشد باکتری اورئوس روی پارچه پشمی دندانه دار شده با (4Cu(SO 20% در حضور اسید سیتریک و پوست گردو ..………………..………..……………………..…..……………………………………………..… صفحه 121

شکل 57- رشد باکتری پسودوموناس روی پارچه دندانه دار شده با (4Cu(SO 20% در حضور اسید استیک ..………………..………………………………………….………………………………….…… صفحه121
شکل 67- رشد باکتری پسودوموناس روی پارچه دندانه دار شده با (4Cu(SO 20% در حضور اسید لاکتیک ..………………..………………………………………..………………………………………… صفحه122
شکل 77- رشد باکتری پسودوموناس روی پارچه دندانه دار شده با (4Cu(SO 20% در حضور اسید سیتریک ..………………..………………………………………..……………………………………….. صفحه 122
شکل 87- رشد باکتری پسودوموناس روی پارچه دندانه دار شده با (4Cu(SO 20% در حضور اسید سیتریک و رنگ حنا ..………..……………………………………..…………………………………………………..… صفحه122
شکل 97- رشد باکتری پسودوموناس روی پارچه دندانه دار شده با (4Cu(SO 20% در حضور اسید سیتریک و پوست گردو ..………………..…………………..……..………………………………………………….……… صفحه 123
شکل 08- رشد باکتری ای-کولای روی پارچه دندانه دار شده با 2SnCl5% در حضور اسید استیک .…………..……………………………..……………………………………………………..… صفحه 125
شکل 18- رشد باکتری ای-کولای روی پارچه دندانه دار شده با 2SnCl5% در حضور اسید لاکتیک..……….………………………………..……………………………………………..…… صفحه125
شکل 28- رشد باکتری ای-کولای روی پارچه دندانه دار شده با 2SnCl5% در حضور اسید سیتریک ..….……………………………………..………………………………………………………… صفحه 125
شکل 38- رشد باکتری ای-کولای روی پارچه دندانه دار شده با 2SnCl5% در حضور اسید سیتریک و رنگ حنا ..………….…………………..…………………………………………………………………….. صفحه 125

شکل 48- رشد باکتری ای-کولای روی پارچه دندانه دار شده با 2SnCl5% در حضور اسید سیتریک و پوست گردو ..…………………………..……………….……………………………………………………….… صفحه125
شکل 58- رشد باکتری اورئوس روی پارچه پشمی دندانه دار شده با 2SnCl5%در حضور اسید استیک ..……………..………………..………..……………………..…..……………………………… صفحه126
شکل 68- رشد باکتری اورئوس روی پارچه پشمی دندانه دار شده با 2SnCl5%در حضور اسید لاکتیک..………………..….…………………..……………………..…..……………………..… صفحه 126

شکل 78- رشد باکتری اورئوس روی پارچه پشمی دندانه دار شده با 2SnCl5% در حضور اسید سیتریک ..….…………………………..………..…………..………..…..……………………………..… صفحه 126
شکل 88- رشد باکتری اورئوس روی پارچه پشمی دندانه دار شده با 2SnCl5% در حضور اسید سیتریک و رنگ حنا ..…………………..………..……………………..…..………………………………………….… صفحه 126

شکل 98- رشد باکتری اورئوس روی پارچه پشمی دندانه دار شده با 2SnCl5%در حضور اسید سیتریک و پوست گردو ..………………..………..…….………….…..…..……………………………………………….… صفحه126
شکل 09- رشد باکتری پسودوموناس روی پارچه دندانه دار شده با 2SnCl5% در حضور اسید استیک ..………………..………………………………………..………………………………………… صفحه127
شکل 19- رشد باکتری پسودوموناس روی پارچه دندانه دار شده با 2SnCl5% در حضور اسید لاکتیک..………………..………………………………………..…………………….…………… صفحه127
شکل 29- رشد باکتری پسودوموناس روی پارچه دندانه دار شده با 2SnCl5% در حضور اسید سیتریک ..………………..………………………………………..………………………………..……… صفحه127
شکل 39- رشد باکتری پسودوموناس روی پارچه دندانه دار شده با 2SnCl5% در حضور اسید سیتریک و رنگ حنا ..…………………………………….………..……………………………………………..……… صفحه 127
شکل 49- رشد باکتری پسودوموناس روی پارچه دندانه دار شده با 2SnCl5% در حضور اسید سیتریک و پوست گردو ..………………..……………………….…………………………………………………………… صفحه 127

شکل 59- رشد باکتری ای-کولای روی پارچه دندانه دار شده با (4Fe(SO 10% در حضور اسید استیک ..………………………….………………..……………………………………………….…..… صفحه 129
شکل 69- رشد باکتری ای-کولای روی پارچه دندانه دار شده با (4Fe(SO 10% در حضور اسید لاکتیک..…………………………………………..…………..…………………………………… صفحه 129
شکل 79- رشد باکتری ای-کولای روی پارچه دندانه دار شده با (4Fe(SO 10% در حضور اسید سیتریک..……….…………………..…………..…………………………………………..…..… صفحه 129
شکل 89- رشد باکتری ای-کولای روی پارچه دندانه دار شده با (4Fe(SO 10% در حضور اسید سیتریک و رنگ حنا ..……………………………..………………………….………………………………………..… صفحه 129
شکل 99- رشد باکتری ای-کولای روی پارچه دندانه دار شده با (4Fe(SO 10%در حضور اسید سیتریک و پوست گردو ..…………………………..………………………………………………………………………..… صفحه129
شکل 001- رشد باکتری اورئوس روی پارچه پشمی دندانه دار شده با (4Fe(SO 10%در حضور اسید استیک ..………..……………………..………..……………………..…………………………………… صفحه130
شکل 101- رشد باکتری اورئوس روی پارچه پشمی دندانه دار شده با (4Fe(SO 10% در حضور اسید اکتیک..………………..….…………………..……………………..…..………………………… صفحه 130
شکل 201- رشد باکتری اورئوس روی پارچه پشمی دندانه دار شده با (4Fe(SO 10% در حضور اسید سیتریک ..….…………………………..………..……………………..…..………………………….…… صفحه 130
شکل 301- رشد باکتری اورئوس روی پارچه پشمی دندانه دار شده با (4Fe(SO 10% در حضور اسید سیتریک و رنگ حنا ..…………….……..………..……………………..…..…………………………………………… صفحه 130
شکل 401- رشد باکتری اورئوس روی پارچه پشمی دندانه دار شده با (4Fe(SO 10% در حضور اسید سیتریک و پوست گردو ..………………..………..……………………..…..……………………………………………..… صفحه 130
شکل 501- رشد باکتری پسودوموناس روی پارچه دندانه دار شده با (4Fe(SO 10% در حضور اسید استیک ..………………..………………………………………….………………………………….…… صفحه131
شکل 601- رشد باکتری پسودوموناس روی پارچه دندانه دار شده با (4Fe(SO 10% در حضور اسید لاکتیک ..………………..………………………………………..……………………………………..… صفحه 131
شکل 701- رشد باکتری پسودوموناس روی پارچه دندانه دار شده با (4Fe(SO 10% در حضور اسید سیتریک..………………..………………………………………..………………………..……… صفحه131
شکل 801- رشد باکتری پسودوموناس روی پارچه دندانه دار شده با (4Fe(SO 10%در حضور اسید سیتریک و رنگ حنا ..……………………………………….……..……………………………………………………… صفحه131

شکل 901- رشد باکتری پسودوموناس روی پارچه دندانه دار شده با (4Fe(SO 10%در حضور اسید سیتریک و پوست گردو ..………………..…………………………..………………………………………………………… صفحه 131

شکل 011- پارچه پشمی دندانه شده با نیترات نقره 20% در درجه حرارت های مختلف و رنگرزی شده با حنا و پوست گردو ………………………..…………………………………………………………………………..……صفحه 134

شکل 111- پارچه پشمی دندانه شده با نیترات نقره 20% و رنگرزی شده با حنا و گردو در دمای درجه سانتیگراد و پارچه های بدون دندانه و رنگرزی شده با حنا و گردو .……………………………………………………………… صفحه 135

شکل 211- رشد باکتری ای. کولای بر روی کالای پشمی که درابتدا با گردو رنگرزی شده و سپس با دانه 3AgNO 20% دندانه شده ..……..…………….……………..……………………………………………………………… صفحه 137

شکل 311- رشد باکتری ای. کولای بر روی کالای پشمی که در ابتدا با رنگ حنا رنگرزی شده و سپس با دانه 3AgNO 20% دندانه شده..………….………………..………..…………………………………………………..… صفحه 137
شکل 411- رشد باکتری ای. کولای روی کالای پشمی دندانه دار شده با 3AgNO 20% و رنگرزی شده با گردو ..……………………………..…..…………………………..……………………………….…… صفحه 137
شکل 511- رشد باکتری ای. کولای روی کالای پشمی دندانه دار شده با 20% 3AgNO و سپس رنگرزی شده با رنگ حنا..……………………………..…………………..……………………………………………… صفحه 137

شکل 611- میزان رشد باکتری ای. کولای روی کالای پشمی رنگرزی شده با حنا..…………………………..… صفحه 138

شکل 711- میزان رشد باکتری ای. کولای روی کالای پشمی رنگرزی شده با گردو..…………………………… صفحه 138

شکل 811- رشد باکتری اورئوس بر روی کالای پشمی که درابتدا با گردو رنگرزی شده و سپس با دانه 3AgNO 20% دندانه شده ..………………..…………..…..……………..…..…………………………………………..… صفحه 138

شکل 911- رشد باکتری اورئوس بر روی کالای پشمی که در ابتدا با رنگ حنا رنگرزی شده و سپس با دانه 3AgNO 20% دندانه شده ..…….……………………………..………..……………………………………….…… صفحه 138

شکل 021- رشد باکتری اورئوس روی کالای پشمی دندانه دار شده با 3AgNO 20% رنگرزی شده با گردو ..………………..………..….……………………..…..……….………………………………… صفحه 138
شکل 121- رشد باکتری اورئوس روی کالای پشمی دندانه دار شده با 20% 3AgNO و سپس رنگرزی شده با رنگ حنا ..………………..………..……………………..…..……………………………………………… صفحه 138
شکل 221- میزان رشد باکتری اورئوس روی کالای پشمی رنگرزی شده با حنا..………………………..….… صفحه 139

شکل 321- میزان رشد باکتری اورئوس روی کالای پشمی رنگرزی شده با گردو..………………………….… صفحه 139

شکل 421- پوشش سلولی باکتری گرم منفی..…….……………..…..…………………………….….…… صفحه 142
شکل 521-مخلوط شدن نقره با الکترونهای نوری درون باکتریهای g- , g+ و نفوذ به درون باکتری وتخریب دیواره سلولی باکتری …………………………………………….……….……………………………………………………………………… صفحه 143

 

Abstract :
Natural dyes are used for fabrics such as wool .The prevention of microbial attack on textiles has become significantly important to consumers and textile producers. Therefore, interests in antimicrobial fabric finishing have continuously increased over the last few years. In this paper, properties of antimicrobial woolen fabric with five mordants, AgNO٣, Cu (SO۴), Fe (SO۴), SnCl٢, and Al٢ (SO۴)٣ , and dyed by henna and walnut are investigated by AATCC١٠٠ method. All samples were tested by three different kinds of microbes including Escherchia Coli, Staphylococcus aurcus , and Pseudomonas. Various concentrations of mordant and dyes, and three different acids including citric,lactic, and acetic acid were used. Theesults present that citric acid has good antimicrobial effects. In addition, AgNO3, Cu (SO۴andAl٢ (SO۴)٣ have the good and satisfactory antimicrobial effects, respectively. Henna and walnut dyes are resistant to microbes in low concentration of microb. Samples with AgNO٣ mordant and natural dyes have very good antimicrobial effects on woolen fabrics



 مقطع کارشناسی ارشد

بلافاصاله بعد از پرداخت به ایمیلی که در مرحله بعد وارد میکنید ارسال میشود.


فایل pdf غیر قابل ویرایش

قیمت25000تومان

خرید فایل word

قیمت35000تومان